Media hulpmiddelen en praktijkacties

Hulpmiddelen voor de lokale media en tips voor praktijken

Hier vindt u handige hulpmiddelen om de Maand van de Gebitsverzorging én uw praktijk onder de aandacht te brengen in de lokale media. Doe er uw voordeel mee!

Downloads

Heeft u interesse in de basis items van MvdG, zoals het logo, fotografie en de commercials? Deze kunt u downloaden op onze downloads pagina.

Lokale media
Social media

U kunt natuurlijk ook gebruikmaken van social media (bijvoorbeeld Twitter of Facebook) om de Maand van de Gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Om dit voor u te vergemakkelijken hebben we een aantal voorbeeld berichten opgezet.

  • Download de Facebook posts (.docx plus afbeelingen)
  • Download de tips en voorbeelden voor het gebruik van Twitter (.docx)
Tips voor social media:
  • Twitter en Facebook zijn openbare communicatiekanalen. Veel mensen kunnen dan ook uw berichten online teruglezen. Wees dus voorzichtig met wat u schrijft.
  • Gebruik #hondengebit zodat het gemakkelijker zoeken is naar tweets die over het onderwerp hondengebitten gaan.
  • Retweet leuke berichten en foto’s die mensen posten over goed gebitsverzorging bij honden en katten. Op deze manier kunt u meer mensen informeren.
  • Krijgt u op Facebook of Twitter vragen over de Maand van de Gebitsverzorging? U kunt er altijd voor kiezen om mensen in een persoonlijk bericht te antwoorden. Op deze manier leest niet iedereen uw bericht. U kunt ze ook verwijzen naar de website maandvandegebitsverzorging.nl
Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie, zodat u nog beter in staat bent de media over de doelstelling en activiteiten van de Maand van de Gebitsverzorging in te lichten? Kijk dan op de Maand van de Gebitsverzorging pagina of bij de veelgestelde vragen op de contactpagina.


Praktijkacties

Uw praktijkacties

Elk jaar zien we veel verschillende praktijkacties. Gelukkig zien we bij de meeste praktijken de twee belangrijkste acties terugkomen:

  • Gratis gebitscontroles, bijvoorbeeld op woensdagmiddagen in februari.
  • Extra tandenpoetsinstructies, bijvoorbeeld bij een reguliere controle of in groepsverband op een woensdagmiddag.

Andere voorbeelden van praktijkacties:

  • Korting op een gebitsreiniging; in februari of indien de afspraak gemaakt is tijdens de Maand van de Gebitsverzorging.
  • Aandacht voor ALLE huisdieren, dus ook controles voor bijvoorbeeld cavia's en konijnen.

U kunt uw praktijkactie vermelden op de website (voer deze op uw profielpagina in), zodat consumenten ervan weten en naar uw praktijk komen.

U bent als praktijk vrij om zelf acties in te zetten. De kosten en verantwoordelijkheid hiervan liggen bij de praktijk.


Dierenarts Wilko Kampschöer uit Zaltbommel

"Samen met collega's heb ik via redactionele artikelen in regionale bladen de Maand van de Gebitsverzorging gepromoot. Eén maand lang heb ik in mijn praktijk de woensdagmiddag extra vrijgehouden voor gratis gebitscontroles. In totaal zijn er 30 mensen met honden geweest, waarvan velen thuis zijn begonnen met gebitsverzorging. De helft daarvan heeft follow up afspraken gemaakt voor gebitsreinigingen. Wat opviel is dat de mensen niet kwamen omdat het gratis was, maar omdat ze zich zorgen maken om hun hond."