Gebitsverzorging, een dagelijks ritueel!

Tijdens de Maand van de Gebitsverzorging wordt grootscheeps de aandacht gevraagd voor preventie en verzorging van gebitsproblemen. Ondanks dat 4 van de 5 honden én 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar, last hebben van het gebit, denkt het merendeel van de eigenaren dat dit niet geldt voor hun dier. Dierenartspraktijken spelen als autoriteit een belangrijke rol om baasjes te overtuigen van de noodzaak van dagelijkse gebitsverzorging.

Doordat u tijdens de Maand van de Gebitsverzorging gratis gebitscontroles geeft, verlaagt u voor consumenten de drempel om eventuele zorgen of vragen over het gebit van hun hond of kat uit te spreken. Tijdens controles kan blijken dat een hond of kat behoefte heeft aan een gebitsreiniging. Zo leidt de gratis controle voor u tot vervolgafspraken.

Behalve gebitscontroles kunt u tijdens de Maand van de Gebitsverzorging ook extra aandacht geven aan tandenpoetsen bij de hond of kat. Een op de drie consumenten geeft aan de tanden niet te poetsen, omdat ze niet weten hoe dat moet of omdat de hond of kat dat niet prettig vindt.

Naast tandenpoetsen kunnen honden- en katteneigenaren ook het gebit aanvullend verzorgen, bijvoorbeeld met gebitsverzorgende snacks voor honden en katten.

Meer gebitsinformatie over:

Honden Katten